Informatie

Watersportvereniging Makkum nodigt je van harte uit voor het Multi Klassen Evenement (MKE). Voor Sailhorse is dit ronde 2 van het clubkampioenschap.

Het is altijd goed toeven bij WV Makkum. Er kan gekampeerd worden op het terrein en voor een camper is er ook altijd wel plek. Het adres van de haven is Suderseewei 10, 8754 GK Makkum. Gezien de drukte op zaterdagochtend verdient het aanbeveling op vrijdag je boot te water te laten en je te installeren. Het programma is globaal als volgt:

17 juni:        Clubhuis open vanaf 20:00 uur. Tussen 20:00 en 21:00 aanmelden.

18 juni:        Clubhuis open vanaf 8:30 uur aanmelden en opgave voor de barbecue.

                    11:30 uur eerste start (vertrek startschip ca. 10:00 uur). Het is zo’n 4 km varen naar het wedstrijdgebied, dus vertrek niet te lang na                                 afvaart van het startschip). 3 wedstrijden aansluitend aan elkaar.

                    Na binnenkomst en voorafgaand aan de BBQ: vers gebakken en gerookte vis voor de liefhebbers.

                    Ca. 19:00 uur Barbecue bij het clubhuis

19 Juni:       10:00 uur Eerste start (vertrek startschip om ca. 8:30 uur). 3 aaneengesloten wedstrijden. Prijsuitreiking zo spoedig mogelijk na afloop v                        van de wedstrijden.

We zeilen op het IJsselmeer. Het varen op dit groot water en op behoorlijke afstand van de haven noodzaakt tot aanvullende veiligheidsmaatregelen. Middels een tally systeem heeft de wedstrijdleiding in beeld welke boten de haven verlaten hebben en weer binnengevaren zijn. Houd je aan de aanwijzingen voor het gebruik van de tally’s! Lees de wedstrijdbepalingen goed door! (op het moment van schrijven was deze nog niet beschikbaar)


Voor Sailhorse is zeilen op het IJsselmeer een geweldige belevenis. Dit is waar onze boot voor gemaakt is. Het grote water, de soms uitdagende golfslag en de lange rakken geven een extra dimensie aan het zeilen van deze wedstrijdserie. Tel daar de gegarandeerd gezellige uurtjes aan de wal bij op en er staat een geweldig zeilweekend in het verschiet. Meld je snel aan! 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!