Sailhorse op Boot Holland - SailhorseSailingClub

Sailhorse op Boot Holland

Sailhorse Sailing Club op Boot Holland                                                  

 Kom naar Leeuwarden en neem een uniek en allround kijkje onder de waterlijn! Deze inspirerende beurs toont de nieuwste ontwikkelingen in de watersport. Boot Holland biedt de inspiratie die watersporters zoeken aan het begin van het seizoen, en natuurlijk mag de Sailhorse Sailing Club daar niet ontbreken!

 De stichting TOP (training, opleiding promotie) van het Watersportverbond organiseert een gemeenschappelijke stand voor de klassenorganisaties, mede mogelijk gemaakt door de organisatie van Boot Holland die de ruimte en een groot aantal faciliteiten hiervoor ter beschikking stelt.

De SSC stelt alles in het werk om daar ieder jaar acte de préséance te geven met een volledig getuigde Sailhorse op een door enthousiaste leden bemande stand. 
Om belangstellenden te woord te kunnen staan zoeken we elk jaar vrijwilligers die een dag of een dagdeel daarvoor ter beschikking willen zijn! Het geeft jou de mogelijkheid om op je gemak rond te wandelen, en bij de boot je verhalen te delen over de Sailhorse. Begin januari gaat hiervoor een nieuwsbrief rond.  Durf jij het aan? 


Sailhorse NED 2605 Big Deal op Boot Holland 2018De Sailhorse Sailing Club wordt dit jaar (2019) vertegenwoordigd door de “Blondie” van Marilou Rugge. Marilou is met haar boot in 2018 én 2019 zowel Klassenkampioen als ook clubkampioen, een bijzondere prestatie van deze jonge stuurvrouw en fokkenist Juan Alvarez.


Sailhorse NED 2570 Blondie op Boot Holland 2019

Sailhorse ‘Blondie’ op de beurs Boot Holland.  van 8 t/m/13 februari 2019

 Interview met de eigenaresse Marilou Rugge van de ‘Blondie’. De winnares van ondermeer het KNWV klasse kampioenschap in 2017 en 2018, die zij samen voer met bemanning Juan Alvarez.

 Ben je gevraagd om met jouw boot op de beurs te staan? 

Ja, tijdens de ALV in december.  Het leek mij een goed idee. De boot stond in de tuin vies te wezen en ik had zo een stok achter de deur om haar eens een flinke poetsbeurt te geven.

Heb je hulp gehad bij het neerzetten en optuigen?   

Bij aankomst op het beursterrein stond Bruno vd Heide samen met de mensen van de KNWV (stichting TOP) klaar om mij te helpen naar een opvallende plek binnen de stand. Samen met mijn vriend Rutger hebben we de boot opgetuigd. Bruno ging stevig met de poetsdoek in de weer zodat na een tijdje de Blondie wit werd! 

Ben je tevreden over de stand?

Hm….vorig jaar had de SSC meer ruimte zodat er meer plaats was voor reclame uitingen zoals de Banner en tafel met stoelen.

Je hebt alleen de laatste beursdag bij jouw boot gestaan, heb je nog aanloop gehad?

Hm… nou ja een beetje, een paar mensen die de Sailhorse kennen uit het verleden bijvoorbeeld. En het is leuk om de mensen te ontmoeten van andere klassen die je op het water vaak ziet, zoals bijvoorbeeld de mensen van de Valkenklasse, waarmee ik op het starteiland tijdens de kleine Sneekweek in de slaapzaal van de ‘Roerkoning’, het clubgebouw van de KWS op het starteiland, heb geslapen. En dan nog leden van de VWDTP die langskomen. Het is altijd leuk om met gelijkgestemden te praten over onze hobby.


Marilou Rugge bij haar kampioensboot

Ben je zelf ook nog even over de beurs gelopen om te kijken of er nog iets van je gading was?

Ja zeker, veel op motorboten gerichte stands helaas, maar ook een paar stands met zeilkleding.  Ik zag een mooie jas maar ik realiseerde mij dat ik thuis nog 5 jassen heb hangen. Dat heb ik dus maar niet gedaan. Later zag ik nog wel een zeilbroek met veel korting, die heb ik gekocht!

Vandaag dus de laatste beursdag, heb je hulp om je boot af te tuigen en de stand op te ruimen straks?

Ja, ik heb Ton Bouchier meegenomen om te helpen met aftuigen en opruimen en de boot naar huis te brengen. Bruno kwam ook langs om de beurs attributen op te halen. Een pluim voor Bruno, die er elke dag voor gezorgd heeft dat een ieder die op de stand geholpen heeft, naar binnen kon met bijvoorbeeld vrij entree/parkeer kaarten en gezorgd heeft voor wat eten en drinken.

Nog even langs de mensen die ons gratis de gelegenheid gaven om op de beurs te staan, de ‘Stichting TOP’. (Training Opleiding en Promotie) dit is een onderdeel van het Watersport verbond KNWV.

 

Interview met Jan Langeraap, medewerker van deze stichting TOP.

Bent u tevreden over de bezetting op deze beurs?

Het is altijd afwachten of de diverse klasse organisaties mensen/schepen kunnen vinden die hier willen staan. Dat betekent dat niet alle klassen vertegenwoordigd zijn maar elke klasse die wel aanwezig is, is natuurlijk meegenomen. Een goed voorbeeld van een enthousiaste klasse is de Sailhorse,  die elke dag mensen levert  die bij de boot willen staan om informatie over hun klasse en klasse organisatie te geven.  Er staan hier dus verschillende schepen onbemand tijdens de gehele beursperiode en dat is erg jammer. Een gemiste kans.  Het is een uniek gebeuren dat alle eenheidsklassen één keer per jaar bij elkaar staan, dat moet doorgaan vinden wij.

Wat vind u van deze beurs editie 2019?

Ik heb mijn zorgen!  Ik zie de horeca en de breedte van de gangen toenemen en dat is geen goed teken, ik vind dat er wel wat gebeuren moet met deze beurs, maar hoe, als ik dat wist was ik beursmanager geworden!

 Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!