De slag van Sneek

11 augustus 2021 10:00

Rolf Deen

Het alternatief voor de Sneekweek, de Sneeker Zeilolympiade, werd gekenmerkt door zware weersomstandigheden. Maar vooral: de aanwezigheid van veel enthousiaste zeilers!

Harde wind en een onstuimig Sneekermeer waren de kenmerken voor de Sneeker Zeil Olympiade. 

Maar liefst 18 Sailhorses hadden zich ingeschreven voor dit evenement.  Met de constatering; hehe, we mogen weer!!! Wat fijn om weer met zijn allen op het water te zijn en te strijden om de eer.  Maar ook: wat weer heerlijk, zij het met wat voorzorg, met elkaar op de wal voor de sfeer. Op de Sailhorse Kampeerwal Sneek (SKS wal) op de havencamping de Potten was het Sailhorsekamp al snel gevuld. Na de doop en tewaterlating van de splinternieuwe Cheeky Venture (NED 2617) van Wouter van der Kaay, konden de races van start gaan. 

Veel teams (en hun materiaal) hadden te lijden van de zware omstandigheden. In de uitslagen vinden we dan ook veel DNC's en DNF's terug. Dit alles mocht echter de pret niet drukken en er werd fanatiek gestreden om de eer! Want, Olympisch kampioen van Sneek wordt je maar één keer! Bruno van der Heide en Dick Klasema bewezen met hun ervaring Big Deal2 het beste de harde wind te kunnen managen door het evenement te winnen.  Ze kregen het niet kado: met maar 1 punt achterstand pakte Helter Skelter met Hans Keulen en Geert Kloetstra de tweede plek. Punt gelijk met de nummer 2 werd de Magic Horse van  Ton Bochier derde. De volledige uitslagen vind je op de sportief pagina.  
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!