Big Deal onverslaanbaar op Paterswoldse meer

31 augustus 2021 23:15


Bruno van der Heide en Dick Klasema winnen met overmacht de Rabenhaupt regatta

Op 28 en 29 augustus werd de rabenhaupt regatta verzeild op het Paterswoldse meer. Liefst 15 Sailhorses verschenen aan de start op het thuiswater van VWDTP.

De zaterdag werd gekenmerkt door een stevige windkracht 4 met pittige vlagen. Daarbij waren de windschiftingen ook lastig te lezen. Big deal legde hier de basis van hun overwinning met 2 eerste en een tweede plek.  Als je dan op de zondag een eentje, een tweetje en een derde plek als aftrekker zeilt, verdien je de bokaal zeker! 

De strijd om de tweede plaats in het klassement ging tussen Ton Bouchier en Joris Havenga in de Magic Horse en d'n Vliegende Brabander van Bertrand en Monique van Dijk.  Na de eerste drie races had Magic Horse de 2e plek in handen met 1 punt voorsprong op de Brabanders.  Op zondag was er, met wat rustiger weer, dus nog alles om voor te strijden. Bertrand en Monique wisten het puntenaantal gelijk te trekken op 12. Door een eerste plaats meer te varen sleepten zij de tweede plek in de wacht. Magic Horse ging met een bijzonder eervolle derde plek naar huis. 

De volledige uitslag vind je op de Sportief pagina.

De Rabenhaupt regatta was tevens de derde ronde van het Sailhorse Sailing Clubkampioenschap 2021. Maar liefst 20 stuurlieden staan nu geklasseerd in deze competitie. Door hun overwinning is Bruno van der Heide Bertrand, die nog op kop staat, tot op 1 punt genaderd! De vierde en laatste ronde, het Dutch Open Championship op 18 en 19 september, zal dus uitsluitsel moeten geven wie de Anno van der Heide wisseltroffee een jaar lang mag koesteren.

De actuele stand van het Sailhorse Sailing Clubkampioenschap vind je hier.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!