Oliebollenrace op het Zuidlaardermeer - SailhorseSailingClub

Oliebollenrace op het Zuidlaardermeer

30 december 2022 20:30


--

          0.JPG

Oliebollenrace op het Zuidlaardermeer
1.jpg

19 november zou een vorstdag worden met -5 op de thermometer in de vroege ochtend maar niet getreurd, 5 Sailhorses zijn ingeschreven dus, gaan.

Het werd een feest 3 Bft oostenwind met schiftingen van minstens 30 graden of meer. In de morgen nog -3 graden met bevroren schoten en een laagje ijs op het dek. Later op de dag 3 graden boven 0 met een lekker zonnetje. Op het terras voor de club was het heerlijk toeven. 2 wedstrijden, gevaren, slechts 3 Sailhorses aan de start. Zware bemensing-problemen door de beroerde weersvoorspelling afgehaakt, jammer, ze hebben veel gemist.

20 november, dag 2 van de oliebollen race. Wind ZW 2 Bft. 2 graden boven het vriespunt dus geen ijs aan dek en de schoten waren soepel. Race 1 die dag, de Catch Up ging er als een haas vandoor zodat de Magic Horse het nakijken had. Een verse bemensing in de persoon van Caroline, onze voorzitter van VWDTP, aan de fok in de Magic mocht niet helpen. Olle en Annemieke waren in de Pegasus de nieuwe bemensing voor deze 2e dag en werden 3e.

In de 2e race had Ton Caroline eens goed verteld hoe het moet met de driehoek baan zodat het nu wel goed liep aan boord van de Magic. 1e dus. Uiteindelijk waren de kaarten geschud: overal 1e de Magic Horse, 2e de Catch Up, 3e de Pegasus. 4e en 5e de nieuwe aanwinst van Marijke en de Windroos van Arjen die beiden door omstandigheden moesten afhaken.

Kortom weer een prachtig zeilweekend diep in november.

De oliebollen smaakten ons naar meer dus…..tot volgend jaar.

2.JPG

Een Oliebol….

 

 

Bron: Oliebol
Delen

Lees meer over:
#Sailhorse #wedstrijdzeilen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!