Twee evenementen in één weekend - SailhorseSailingClub

Twee evenementen in één weekend

26 mei 2023 21:15

RD

--

          0.JPG

 

Twee evenementen in één weekend!

Tijdens het weekend van 24-25 juni hebben onze zeilers de keuze tussen twee evenementen:

Rondje Pampus

 Waar: Nijkerk, randmeren
Wanneer: 24 juni

Nu al een traditie! Dat zeiden de Sailhorsezeilers vorig jaar nadat ze voor het eerst als groep deelnamen aan het rondje Pampus. Het rondje Pampus is een prestatie-toertocht en ook dit jaar gaan we met een groep Sailhorsezeilers meedoen. Op zaterdag 24 juni 2023 is het rondje Pampus.  Vrijdagavond kun je al je boot te water laten en organiseren we een ‘bring your own’ BBQ. Wie dat wil kan ook overnachten in een tent of camper op het terrein van de Zeilvereniging Zuidwal in Nijkerk.

1.jpg

Zaterdag starten we na het ontbijt om 09.00 uur en varen dan de randmeren af, langs Huizen, Naarden en Almere. Dan gaan we het ruime sop op van het IJmeer, ronden Pampus en zeilen weer terug. Afhankelijk van de wind duurt de tocht tussen de 8 en 12 uur. Je houdt zelf je pauze-tijden bij als je onder de twee bruggen motort of peddelt. Aan het eind van de dag of begin van de avond ben je weer terug in Nijkerk. Dan kun je mee-eten met de groep Sailhorsezeilers in de kantine.

2.jpg

Speciaal voor gasten van buiten de vereniging  is het mogelijk om kosteloos de dag voorafgaand én indien nodig de dag erna in de haven te overnachten. De kosten voor deelname zijn 15 euro per boot. Het zeilersontbijt vanaf 8 uur s ‘ochtends kost 5 euro pp.

Inschrijven voor niet-leden kan tot en met 20 juni 2023 door een e-mail te sturen naar wedstrijd@dezuidwal.nl.

 

Opgeven kan door de scheepsnaam, scheepstype, naam van de schipper, mobiele nummer en totaal aantal bemanningsleden door te geven. Stuur ook een cc van je opgave naar hemmo@topstukken.com.

Voor vragen kun je  bellen of appen of Signallen met Hemmo Hemmes op: 06-29422258.

Meer informatie? Zie ook de website van de Zuidwal: https://www.dezuidwal.nl/rondjepampus

Vier Klassen Wettfahrt

 Waar: Berlijn
Wanneer: 24 en 25 juni

 Een traditie in ere herstellen! Sinds 2016 staat voor de  Sailhorseklasse het MKE Makkum weer op de kalender. Daarvoor (de laatste keer in 2015) reisde er steevast een delegatie af naar Berlijn om de Vierklassen Wettfahrt te zeilen. Doordat het MKE meestal in hetzelfde weekend viel is daar wat de klad in gekomen. Dit jaar vallen de 2 evenementen niet in hetzelfde weekend en heb je weer de kans om ook de Vierklassen te zeilen!

Heb je zin om er echt even een weekendje (of langer) uit te gaan? WSV22 uit Berlijn nodigt uit tot deelname aan de Vier Klassen Wettfahrt.

3.jpg

Op het van de Eurocup bekende water, bekend als de “Grosse Breite”, wordt een wedstrijdweekend georganiseerd voor 4 verschillende klassen, waaronder Sailhorse.

Een mooie kans om onze Duitse vrienden weer eens te ontmoeten en de deelname wat op te schroeven op de Berlijnse wateren. Onze Duitse vrienden, die ons zeker weer een warm welkom zullen bezorgen met hun gastvrije instelling! Succes gegarandeerd, een heerlijk weekend uit!

 

Pak een paar dagen extra voor een bezoek aan de prachtige stad Berlijn! Het is sowieso aan te raden de vrijdag en maandag in te plannen voor het reizen….

Op het moment van schrijven is er nog geen duidelijkheid over de wijze van aanmelden. We zullen kunnen verblijven bij SVUH, waar we altijd welkom zijn!

Wil je afreizen naar Berlijn en deelnemen, mail dan naar wedstrijdzaken@sailhorse.nl of bel Rolf Deen 06-86613746. Ook voor informatie over verblijf bij SVUH kun je me benaderen. Tot ziens in Berlin!

 

Graag wijzen we je nog op de overige komende events:

 17-18 juni MKE Makkum. Tot op heden 5 aanmeldingen. Er kan nog veel meer bij! Dit is de derde ronden van het Sailhorse Sailing Clubkampioenschap. Sailhorse gaat sowieso deelnemen! Info en de aanmelding via de website: https://www.sailhorse.nl/860/17-06-2023/kalender/

1-2 juli Vrijbuiterweekend. De inschrijving opent op 1 juni: https://www.gwvdevrijbuiter.nl/activiteiten/1055/vrijbuiterweekend-2023

Het Vrijbuiterweekend is de vierde ronde van het Sailhorse Sailing Clubkampioenschap

Bron: RD
Delen

Lees meer over:
#Sailhorse

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!