Informatie

Uitnodiging trainings- en hulpweekend Sailhorse

Leden helpen leden


Waar:           Rhederlaag (WSV Giesbeek)

Wanneer:      6, 7 en 8 mei 2022

 

Wat gaan we doen?

Het trainingsweekend is georganiseerd voor twee groepen zeilers:

  1. De wedstrijdzeilers, voor hen is er een speciale trainer aanwezig.
  2. De beginnende Sailhorse zeiler is in het bijzonder van harte welkom, ook voor hen is een begeleider/trainer aanwezig. We helpen je met plezier met je Sailhorse op weg naar het (wedstrijd)water, ook al heb je nog geen of weinig ervaring.

We geven in de tweede groep ook aandacht aan onze niet-wedstrijdzeilers. Want ook jullie varen met plezier in je Sailhorse en verdienen onze hulp bij het zeilen en het gebruik van je Sailhorse. Denk hierbij bijvoorbeeld aan tips bij het tuigen, trimmen en onderhouden van je boot. Maar ook een kijkje nemen in de wedstrijdboten om eens te kijken hoe de dingen daar in elkaar zitten is een mogelijkheid.

 

Samenvattend zetten we dit weekend in als een gezellige en leerzame Sailhorse bijeenkomst voor iedereen!

 

Het programma

 

Vrijdag 6 mei:

Vanaf 14:00 uur ben je welkom bij WSV Giesbeek. Het adres is Havenweg 4, 6987 EP Giesbeek. Er zijn dan al enkele Sailhorse zeilers aanwezig om je te ontvangen. Waar nodig krijg je ondersteuning bij het optuigen van je boot. Voor de kampeerders is er ’s avonds een BBQ op het kampeerveld.

 

Heb je een wat oudere Sailhorse (of zelfs een Seahorse)? We zijn beschikbaar om je te helpen met vragen over je boot. Uiteraard nodigen we met nadruk de Giesbeekse Sailhorsers uit voor een praatje! Waarschijnlijk vind je ons wel voor de loods. Zo niet; check even het kampeerveld (of het clubhuis). Ook voor niet-deelnemers aan het trainingsweekend!

 

Kom je met je Sailhorse naar Giesbeek en je wilt geen (wedstrijd)training volgen? Maar wel het hele weekend erbij zijn om in je eigen boot te varen? Natuurlijk kan dat! Hoe meer zielen hoe meer vreugd! In dat geval betaal voor je kosten voor faciliteiten en ontbijt/lunch € 20,- per boot. Mail naar wedstrijdzaken@sailhorse.nl

 

Zaterdag 7 mei

Rond 10:00 starten de twee groepen. Arriveer je op zaterdag: Zorg dan dat jij en je boot om deze tijd vaarklaar zijn. We starten de ochtend met het bepalen van de ‘leerdoelen’, gevolgd door theorie, maar zullen snel het water opgaan.

Rond 16:00 uur meren we de boten af en is er ruimte voor een drankje en bijpraten. Ook nu ben je als toerzeiler van harte welkom voor een praatje en tips en trucs.

Na het avondeten in het gezellige clubhuis van WSV Giesbeek, “Ruumzicht” is er tijd voor nog meer gezelligheid. Indien nodig kan er aan de boten gesleuteld worden. Wat kan eraf? Wat kan beter? Een avond in het kader van elkaar helpen en gezelligheid.

 

Zondag 8 mei

Rond 10:00 starten we met het vervolg van de trainingen. We zorgen dat we rond 15:00 afsluiten zodat je ruim de tijd hebt om je kampeerspullen en je boot in te pakken. Wil je tips en trucs om je boot rijklaar te maken? Vraag het!

 

De trainers

De training van de wedstrijdgroep wordt verzorgd door Peter Wanders. Peter is coach van het Bocholtse Bundesligateam, en het Giesbeekse eredivisiteam (J70). We verwachten dat Peter vooral de meer ervaren teams een boost kan geven in hun zeilen. Lees hier meer over zijn achtergrond en ervaring.

De begeleiding/training van groep 2 wordt verzorgd door Henk van Dijk van de Sailhorse klasse.

De inhoud van de trainingen zal worden afgestemd op de behoefte van de zeilers.

 

Je verblijf bij WSV Giesbeek

Je kunt kamperen op het terrein van de jachthaven. Centraal op dit veld staat een partytent waar we kunnen ontbijten en samenzijn.

BBQ op vrijdag doen we onderling; de kosten worden ter plaatse verrekend met de deelnemers.

Avondeten op zaterdag doen we gezamenlijk en voor eigen rekening in Ruumzicht.

In het gezellige clubhuis “Ruumzicht” is het goed toeven. Het clubhuis is tijdens het weekend geopend.

Ontbijt en de lunch regelen we eenvoudig onder elkaar ter plaatse. De kosten hiervan zijn inbegrepen in het inschrijfgeld.

 

De inschrijving

De kosten voor deelname aan het weekend zijn € 50,-. Gebruik van de faciliteiten (helling, parkeren, sanitair, ligplaats, ontbijt/lunch en kampeerplek) is inbegrepen. 

Korting voor leden WSV Giesbeek

Ben je lid van WSV Giesbeek en heb je ligplaats in de haven of op de wal? En blijf je niet overnachten? Dan kost deelname aan de training € 30,-.  Meld je in dat geval niet aan via de website, maar mail naar wedstrijdzaken@sailhorse.nl


Heb je vragen?

We horen ze graag!

Bel met Rolf Deen +31 6 86613746 of email wedstrijdzaken@sailhorse.nl

We hopen met dit weekend een leuk en leerzame aftrap van het Sailhorse seizoen te maken. Schroom niet en kom lekker zeilen op het Rhederlaag!

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!