Facebook Toestaan Niet toestaan

INKUS wint de Eurocup

22 mei 2018 23:00

Rolf Deen

Tijdens de Rheinwoche werd de Sailhorse Eurocup 2018 verzeild. Inken Greisner en Markus Wilkomm wisten met hun Inkus het best om te gaan met de elementen die de Rheinwoche tekenen; Starten en zeilen op stroom, omgaan met de scheepvaart en sterk wisselende windomstandigheden! De Kiel blijft dit jaar dus in Duitsland. We feliciteren Inken en markus van harte met deze verdiende overwinning.

Naast de vijf min of meer Rheinwoche veteranen, zeilden 2 debutantenteams mee. Hoewel de uitslag (4 eerste plaatsen) het niet doet vermoeden, was de strijd aan de top hevig. Er waren tijdens alle 4 races veel plaatswisselingen. Rheinwoche debutanten Tjep en Charlotte van Roon verkochten hun huid duur met 4 tweede plaatsen. Zij finishten 3 van de 4 races binnen 1 minuut van de winnaars (na 2,5 tot 3,5 uur zeilen). D'n Vliegende Brabander van Bertand en Monique van Dijk pakten de derde plek. Echter zij hebben ook tijdens de races zwaar geknokt, en diverse keren op kop gelegen. We kijken terug op een heerlijk zeilweekend, weerzien met oude en kennismaking met nieuwe vrienden. De Rheinwoche organisatie verraste ons met een gewaagd plan om in 2019 de Rheinwoche grensoverschrijdend te laten zijn, en te laten finishen in Arnhem! Hoe mooi zou het zijn als dat zou lukken!