Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

We hebben kersverse kampioenen!

12 september 2022 22:45

Het weekend van 10 en 11 september stond in het teken van het Nederlands Kampioenschap Sailhorse op het Paterswoldse meer.

Het weekend werd beheerst door de zoektocht naar wind door de wedstrijdleiding. Met 21 aangemelde boten was er een mooi deelnemersveld.

Op zaterdag werden er 3 races gevaren, met de eerste 2 een bijzonder lichte wind, en de laatste race een lekker lopend windje. Helaas was er geen tijd meer een 4e race te varen, zodat er in ieder geval een geldig kampioenschap verzekerd zou zijn. Dat zou afhangen van de omstandigheden op zondag, waar een bijzonder windloze voorspelling geen goede vooruitzichten bood.

De zaterdag werd na race drie afgesloten met een bijzonder knappe 1e plek voor d'n Vliegende Brabander. Bertrand en Monique van Dijk wonnen  alle races met grote voorsprong. Ze werden op de voet gevolgd door Guido Sol en Arthur Kluppel in de Kamikaze op de 2e plek.  Guido en Arthur, beide VWDTP zeilers, hadden de boot te leen gekregen van Hans Keulen om aan dit evenement mee te kunnen doen. Best knap, de Sailhorse staat bekend als een uitdagende wedstrijdboot onder alle omstandigheden, en veel uren hadden ze er niet in gemaakt! Pink Lady met Charlotte van Dijk en Rolf Deen sloot racedag 1 af met de derde plek. In het gezellige clubhuis van VWDTP werd na de steigerborrel, de dag gezellig afgesloten met een heerlijk stoofpotten buffet.

De zondagochtend leek het meer wel bevroren, zo vlak. Na de middag leek er wat wind te komen en kon er nog een keer gestart worden. De koplopers hielden een soort van briesje in de zeilen, de rest van het veld erachter lag stil in het water en wist niet tijdig te finishen. Kamikaze wist deze drijfpartij te winnen en pakte hiermee het kampioenschap. Door de vele DNF's werd het hele klassement door elkaar gehusseld.

Titelverdedigers Hans Keulen en Arjen Lanjouw pakten de tweede plek met Helter Skelter. De kampioen van 2020, Pas de Deux met Han van der Hoeven en Carlijn Ubbens werd de bronzen medaille omgehangen. De volledig uitslag vind u op de uitslagen pagina.